fredag 24 juni 2011

Ville bara...


Ville bara kika in och önska er en riktigt trevlig midsommar!
Nu när detta publiceras befinner jag mig där på bilden, i underbara Tällberg i Dalarna tillsammans med mina nära och kära och firar midsommar.
Jag hoppas att ni får en riktigt mysig dag med massor av jordgubbar och sill (fast kanske inte samtidigt då..) och att resten av sommaren blir precis sådär härlig som ni tänkt er!

Kram Anna

Oreo pops


Jag är garanterat inte den första som har provat på att göra dessa sötsaker på pinne, men jag hade hört så mycket positivt om dem så jag var bara tvungen att testa.
Och visst var dom goda, riktigt mumsiga faktiskt!
Dom här "Oreo popsen" bjöd vi på när lillan hade kalas, och dom blev uppskattade av allihop som smakade.

Det var inte alls svårt att göra dom  heller, allt som behövs är ett paket Oreokakor, ca 100g philadelphiaost smält choklad att doppa dom i och ev. lite strössel som garnering.
Man krossar kakorna (jag använde en stavmixer) och blandar sedan ihop kaksmulorna med osten. Om man sen ställer in smeten i kylen ett tag så går det lättare att rulla små bollar av. Sen stoppar man i en pinne i var och en av bollarna (jag använde avklippta grillpinnar) och låt stå minst en timme i kylen. Sen är det bara att doppa bollarna i den smälta chokladen och ev. lite strössel. Vi stoppade sen ner dom i ett glas med strösocker så att dom kunde stå stadigt medan chokladen stelnade. Förvaras i kylen.

Dom här godbitarna går ju att variera nästan hur mycket som helst i både färg, form och smak så det här kommer jag garanterat att göra någon mer gång framöver.

torsdag 23 juni 2011

Blanksvart


Jag hittade en guldfärgad lampa på loppis för ett tag sen. Jag rev av det gulaktiga, inpyrda tyget från skärmen och sprayade hela baletten med svart blank sprayfärg.
Passar in bra nu. Funderar dock på om jag kanske ska skaffa en väldigt stor glödlampa till den också. Tror det ska kunna bli fint.
Hmm...får fundera lite...

onsdag 22 juni 2011

Sommarklänning


Jag har varit väldigt sugen på att sy någonting den senaste tiden, så häromdagen drog jag fram ett gammalt "ufo" som jag satte saxen i och gjorde om totalt.
Resultatet kan ni se här på bild. Det blev en söt blommig sommarklänning till lillan.
Mönstret är - som ni kanske kan förstå - mitt eget, improviserat och modifierat efter hand.


onsdag 8 juni 2011

Bakblogg?!



Ja man kan nästan börja tro att detta har blivit en renodlad bakblogg, men så är naturligtvis inte fallet. Det har bara blivit en hel del bakat den senaste tiden, och mellan en pågående renovering av min brors hus och alla andra dagliga göromål (som jobb, tvätt, disk mm.) så har det tyvärr inte riktigt funnits tid till så mycket annat.

Den här tårtan mumsade vi iaf på i helgen då vi hade 6-års kalas för lillan.
Jag fick tydliga instruktioner på hur den skulle se ut. Tårtan skulle vara rosa med vita och rosa blommor och ha en prinsesskrona på.
Under själva skapandet av tårtan kan jag lova att den var på väg ut genom fönstret minst ett par gånger iaf. Jag var lite stressad när jag skulle täcka tårtan (ett stort NONO) vilket resulterade i att marsipanen sprack och krånglade en massa. Men, men...det kan ju inte gå smärtfritt alla gånger.
Tillslut fick jag iaf ihop en skapligt presentabel tårta, och jag tror varken födelsedagsbarnet eller gästerna upptäckte mina små misstag.

Tårtan är gjord av ljus sockerkaka fylld med jordgubbsmousse med vaniljyoghurt och hackade jordgubbar och glasskräm. Den är spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda i sugarpaste och flowerpaste. Tiaran har jag gjort av en 50/50 blandning med flowerpaste och sugarpaste. Om ni vill veta hur så kan ni kolla här.
På tårtan hade jag också monterat lillans namn och ålder med vit sugarpaste framför tiaran, men det tog jag bort på dom här korten...